Genomen Maatregelen COVID-19
FR

Hergon wordt ‘Autopolis’

FordStore Autopolis Leuven

5/12/2018

Hergon wordt ‘Autopolis’ en opent nieuwe showrooms in Leuven en Zaventem

Hergon, de officiële Ford-verdeler in Leuven en Zaventem, maakt zich klaar voor de toekomst. Niet alleen verandert de zaak van naam - Hergon wordt ‘Autopolis’ - maar ze liet ook een nieuwbouw optrekken op de vertrouwde locatie langs de Brusselsesteenweg. De nieuwe showroom verviervoudigt haar oppervlakte en wordt officieel geopend op 15 en 16 december met een groots openingsweekend.

Na de aankoop door de familie Hermans van garage Vandendriessche in de Diestsestraat te Leuven vestigde Hergon zich in de jaren 70 aan de Brusselsesteenweg te Herent. In 2009 werd de familiezaak in fazen verkocht aan Fidenco Automotive Group, de grootste zelfstandige Ford-verdeler in België, met meer dan 300 medewerkers en acht Ford concessies, verspreid over de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen.

Omdat de showroom al van 1975 dateerde, beslisten de zaakvoerders vorig jaar om een totaal nieuw concept op te trekken: een FordStore. Hier kan je - naast de gewone modellen - ook de Vignale modellen en de Mustang ontdekken. Omdat de ruimte beperkt is, werd de nieuwbouw rechtgetrokken op twee verdiepingen. Gelijkvloers vind je de klassieke modellen van Ka+ tot en met Galaxy alsook de verschillende bedrijfsvoertuigen, boven de Vignale-producten en de mytische Mustang.

Voor Ronan Koninckx van Hergon is de nieuwbouw een weldoordachte keuze. “Met het nieuwe gebouw wapenen we ons tegen de toekomst. Tegelijk biedt het ons voldoende ruimte om nieuwe modellen te tonen. Tussen nu en 2020 brengt Ford een vijftiental nieuwe modellen op de markt, waaronder een reeks elektrische en hybride voertuigen. Dankzij de extra verdieping en andere aanpassingen werd de showroom maar liefst vier keer groter. Perfect om alle modellen te tonen aan het publiek.”

Samen met de nieuwbouw verandert Hergon ook van naam: ‘Autopolis’. “Al deze nieuwigheden willen we aan onze klanten tonen tijdens het openingsweekend van 15 en 16 december”, vervolgt Ronan Koninckx. “Tussen 10 en 17uur is iedereen welkom voor speciale condities, een hapje en een drankje, een tekenwedstrijd voor de kleinsten en een gift bag. We hebben ook twee interessante eyecatchers: de Ford GT – een racewagen met een 3.5l Ecoboost motor met 655 pk onder de motorkap - en de Mustang Bullitt . Dit is een moderne versie van de legendarische ’68 Mustang uit de film “Bullit” met Steve Mc Queen in de hoofdrol.

Niet alleen de showroom maar ook de service, het magazijn en de carrosserie werden onder handen genomen. Alles om de klant een totaal vernieuwde klantervaring te garanderen over de verschillende afdelingen heen.

Tenslotte kunnen wij u nog melden dat naast Leuven alles in het werk gesteld wordt om de nieuwe Autopolis vestiging in Zaventem aan de Leuvensesteenweg 438 af te werken om de deuren te openen bij de start van het autosalon van 2019.

Autopolis – Brusselsesteenweg 57, Leuven – 016 31 05 10 – www.autopolis.be

Contacteer onsKom bij ons langs

Nieuws

Promoties

Bekijk hier de laatste promoties

Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuwsBeoordelingen